Elkészítéséhez használjon hideg, jeges lágy, tisztított vizet, aminek összes ásványi anyag tartalma nem haladja meg az 50 mg/litert, A filtert öntse fel 1 liter vízzel és tartsa hidegen kb 15 percig majd szűrje le. Még kétszer felönthető.
Elkészítéséhez használjon hideg lágy, tisztított vizet, aminek összes ásványi anyag tartalma nem haladja meg az 50 mg/litert, A filtert öntse fel 1 liter vízzel és tartsa hidegen kb. 15 percig majd szűrje le. Még kétszer felönthető.
Eszközöket a tea elkészítéséhez japán tea kellék kínálatunkból választhat.
Mizudashi, azaz hideg vízzel elkészíthető sencha. Annak idején, amikor tudatlanul a kezembe került meleg vízzel készítettem el és csak kerekedett a szemem, amikor 12 felöntést tudtam belőle kicsikarni, ráadásul finom is volt nagyon. De ezt a teát nem így kell elkészíteni. Kell hozzá először is lustaság és 30 fokos meleg, ez a kettő gyakran együttjár. A lustaságból már egyenesen következik a víz melegítésének elhagyása, de jobb, ha hűtött vizet használunk. Ezután már csak egy nagy kancsóra van szükségünk, bele a filtert és felöntjük, mehet vissza a hűtőbe. Napi szükségletek napi intézése, rendrakásról szó se lehet, mondjuk arrébb tolunk a konyhában pár dolgot, vagy lezuhanyozunk és beroskadunk a TV elé, eltelt kb. 15-20 perc. Teáskanna hűtőből ki, egy csésze a kisasztalra és elkezdjük az ivászatot. Nagy ötlet és nagyon finom tea. Mi képeinken próbáltunk csészében, szépen, többször felöntött változatot bemutatni, de ha ég a szik, akkor elég a szépségből is, jó lesz a nagy literes teáskanna. 1 literes kancsóban 1 filter háromszor önthető fel.
Csészében hideg vízzel felöntögetve kétpercenként újratölthetjük.
A mizudashi ugye nagyon hasonlít a mizusashi szóra, már pedig ez utóbbi a teaszertartás hideg víz (tiszta "utánpótlás víz") tartója.
A csomagban 10 darab 8 grammos filter található, de darabonként is vehető.
★★★★★
Koku Íz ○○○●○○○ sütés
Umami ●○○○○○○ fanyarság
További írások és tanulmányok találhatóak a japantea.hu oldalon.