Használjon 70 Co -ra visszahűtött lágy, tisztított vizet, 7-8 gr teát, előmelegített teaszettet. Készítsen 1-1,5 perces felöntéseket, ezekből három gazdag és 4 hígabb, de egyre édesedő teát kap. A felöntések során használjon egyre forróbb vizet egészen 90-95 Co-i
Felbontás után gondosan lezárva tartsa hűtőszekrényben 5 Co-on.
Eszközöket a sencha elkészítéséhez japán tea kellék kínálatunkból választhat itt és itt.
Koiguchi Sencha Manpukuzan - A 10.000 szerencse teája
A koiguchi a senchák külön kasztja, különleges csoportja, ezek az ún. erős senchák. Részletes leírást erről a teáról itt talál. Most legyen elég annyi, hogy erős, szójához hasonló ízű és illatú, egészen különleges teákról van szó, valamiképpen minden senchák ősanyjáról. Ezeket a teákat utánozzák sok teavidéken a fukamushi - mélyen gőzölt - teákkal. Erejük viszonylagos, inkább az ízbe húzódik át, hatásuk kellemes ébrentató erő. Japánban férfias senchának is nevezik szemben az árnyékolt és lágy senchákkal. A tea neve az Uji közelében emelkedő Manpukuji hegyre és az ott ma is működő kínai kolostorra utal, ami a sencha feltalálásának színhelye volt a XVII-VIII. században. |