Felbontás után gondosan lezárva tartsa fénytől elzárva száraz, hűvös helyen!
Használjon lágy, tisztított vizet, 10 gramm teát, előmelegített teaszettet. Öntse fel 250 ml 100 Co-os vízzel, hagyja állni másfél-két percig, majd szűrje le teljesen. Újra és újra felönthető. Elkészíthető bancha módszerrel is: főzze lassú lángon lefedve 10 percig, majd hagyja lefedve további 10 percig. Szűrje le és így fogyassza.
Eszközöket a genmaicha elkészítéséhez japán tea kellék kínálatunkból választhat.
Általános roboráló, és preventív ízesített tea keverék.
Összetétele: Bancha + ドクダミ・ハマ茶・柿葉・びわ茶・オオバコ (képek lentebb)
ハマ茶・ はま茶 Hama Tea Chamaecrista nomame (Siebold) H.Ohashi. Hatóanyaga: Anthraquinone, flavonoidok
gyorsítja az anyagcserét, véd az érelmeszesedéstől és gátolja a rosszindulatú daganatok fejlődését.
Önmagában és herba keverékekben is használják a keringési-, az emésztőrendszer és a vese karbantartására. Pörkölten a hojichára emlékeztető kényelmes íze van, régiónként "Hama tea, Mame tea, Nem tea, Goucan tea, Koubou tea stb. néven ismerik.
びわ茶 Biwa tea - kurkuma levél;
柿葉・Diospyros kaki datolyaszilva;
オオバコ psyllium útifűmag;
A Sannen bancha nem azt jelenti, hogy érlelik a teát, illetve igen, érlelik, de a teafán hagyva érlelik. A Sannen bancha azt jelenti, hogy három egymást követő év alsó levélzetét szedik le, majd sütik meg fatüzelésű wokokban. Mivel az érett, idős, nagy leveleknek nagy az ásványianyag, alacsony a koffein és az aminosavtartalma, a levelek törékenyek lesznek, innen az összetört kevéssé szép külső.
A teát Kyuushu szigetén Miyazaki hegyeiben a Csendes-óceántól 80 kilométerre a teljesen organikus művelésű Miyazaki Sabou birtokon termelték és dolgozták fel. Az Uji banchához képest az íze tintásabb, áthatóbb, főzés helyett simán, hosszan és többször felöntve is elkészíthető.
.
夏から秋に収穫した番茶を3年間熟成し平窯で手炒りした熟成番茶