- Japán utolsó kis hagyományos teafalvában készítik Komaji Shiraki ültetvényén, Mandokoro falu Kawanishi körzetében, ugyanott, ahol a zairai teánkat nevelik. A mandokoroi ültetvényeken kis közösség sokszor önkéntes munkával működik.
- Az itteni ültetvények teái évszázadok óta hozzászoktak a kemény télhez, nagy hóhoz, energiájukat, ásványi anyagaikat télre a gyökerekben, és az alsó levelekben tárolják.
- a magas hozam fenntartása érdekében egy modern ültetvényen a teafákat 4-től legfeljebb 50, de inkább csak 30 éves korig használják, majd teljesen lecserélik őket. Mandokoroban ezzel szemben a hatalmas gyökérzetet fejlesztett teákat nyáron levágják, ami után új erőre kapva kihajt.
- a banchákkal szembeni legnagyobb kétség mindig a vegyszerek használata. Mivel régebbi leveleket szednek a teafákról, amennyiben a teát vegyszerekkel kezelik, ezek felhalmozódhatnak az öreg levelekben és a bancha esetében pont ezeket használjuk. Ebben az esetben teljesen vegyszermentes ültetvényről, hegyi teáról van szó.
- a "Taira banchát" évente háromszor szedik és minden termesztő ezt a módszert követi, mert az ültetvény karbantartásának is fontos módszere és bevételt is hoz. Március végén szedik a tavaszi, júniusban a nyári, novemberben az őszi banchát. A gyártási módszer minden esetben ugyanaz. A tasakban tavasszal szedett három éves bancha van, ami a legjobb. Érett, kemény lapos leveleket nagy faládákban kb 30 percig gőzölnek, majd a szárdaraboktól leválogatva szárítják. A “Hirabancha” név a levelek lapos alakjára utal, ami akkor alakul ki, amikor a leveleket halomban szárítják.
A bancha tökéletes ásványianyag-pótló, tavaszi regeneráló, átmosó tea elenyésző koffeintartalommal.
Az eredeti ezüst színű csomag súlya 200 gramm.
A kimért teát aromatartó csomagolásban küldjük.