A baby banchát háromféleképpen lehet elkészíteni.
Omi tea tavaszi baby bancha 300g
100% tavaszi bancha Kokából, Shiga Prefektúrából
Ez is egy olyan tea, ahol megmutatkozik az Asamiya teavidék összes jellegzetessége és ezek előnye. Asamiya tagolt, hegyvidékinek számító környezet, masszív telekkel, vastag hótakaróval, nyáron is nagy hőingadozással, sok köddel.
A téli nagy hótakaró alatt az itteni éghajlathoz alkalmazkodott teafák minden energiájukat a gyökérbe és az alsó levelekbe vonják vissza. Hóolvadás után, mielőtt a tea tavaszi újjáéledése és rügyfakadása elindulna, ezeket a nagy, érett leveleket szedik le.
A Baby Bancha, amit Baby Mizudashi Bancha néven is neveznek Omi (Shiga) legnépszerűbb teája. A sütött banchákhoz képest különleges aromájú, frisítő ízű, amit sodrás nélkül gőzölnek, majd a napon szárítanak, végül kézműves módon egy kannában sütve szárítanak.
Megjelenésben a Kyobanchára hasonlít, de áthatóbb és frissebb ízű.
Az őszi banchát szeptembertől novemberig szedik, majd a havas hosszú hegyvidéki tél után február- márciusban.
Az ősszel szedett Akibancha vékony, törékeny levelekből áll, könnyed ízzel.
A tavaszi bancha vasag levelű, erős és mégis édes ízű és a hosszú téli időszak alatt elraktározott ásványi anyagok remek tárháza.
Ugyanakkor viszont kis mennyiség szedhető belőle, ezért az utánpótlás is véges.
Az eredeti tasak kiszerelése 300g
A lenti képek Mandokoroban készültek Komaji Shiraki kertjében, a sannen bancha készítése közben, illetve a téli Mandokorot ábrázolják.
Hasonló a látkép Asamiyában is.