Elkészítéséhez használjon 90-95 Co-os, lágy, tisztított vizet, melynek összes ásványianyag tartalma nem haladja meg az 50 mg/litert, előmelegített, közepes űrtartalmú (4-600 ml) teáskészletet és egy csapott evőkanálnyi 4-5 gramm teát.
Készítsen egy 4 perces felöntést, majd még kétszer öntse fel egyre hosszabban.
A herbateákat tartsa az általunk adott jól zárható tasakban, hűvös, napfénytől védett helyen, akár hűtőszekrényben.
Rózsából előfordul a piacon jónéhány féle, leginkább a Rosa hybrida sp, ami sárga, a Rosa gallica L. (francia rózsa), a Rosa canina, ami nálunk is bőven terem, a Rosa sempervirens L. és negyvenhét másik vad fajta között a Rosa centifolia L (százlevelű rózsa). Mindegyik fellelhető csak bimbó, vagy külön szirmok formájában. A legjobb a Rosa damascena, ami a Rosa moschata Benth. (innen teánk költői neve), a Rosa gallica L és a Rosa feldschenkoana nemesített változata, tulajdonképpen ez a rózsa, amiben a távol-keleti, közép ázsiai és mediterrán fajokat egyesítették a XIX. század folyamán Irán területén. Ma különféle hibridekből származó tearózsákból van kínai, ami olcsó, de nagyon gyenge, üres, illattalan, szicíliai és marokkói, bulgár és török és leginkább az iráni. A bolgár és török az iránival megegyező betelepített fajta és rózsavízben és a parfümökben találkozhatunk vele. Az iráni fajták messze a legédesebbek, illatosabbak, amit főleg finom felöntések közben fogunk érezni, amikor az illóolajai elszabadulnak. Masszázstól a parfümökig, a szappantól a teáig mindenben használják, kedélyjavító, antibakteriális és balzsamozó, jótékony hatása miatt.
Teája mellé elég pár szemet keverni ebből a finom, illatos virágból.
Best before date:2026. március
Rosa centifolia L
.
Rosa damascena
Rosa gallica
A teautja herbateái tiszta, nagy hatóanyagtartalmú, organikus termesztésből származó termékek. Alkalmazásuk esetén tartsa be az elkészítéssel kapcsolatos útmutatásokat, ne használjon fölöslegesen sok teát. Herbateáink nem tartalmaznak semmiféle színező, ízesítő, ízfokozó anyagokat vagy hozzáadott aromákat. Ennek köszönhetően különös figyelemmel kell tárolni, légmentesen zárt, hűvös, sötét, száraz helyen, ha lehetséges fémdobozban. Az elkészítés során lehetőség szerint minden esetben a lehető leglágyabb, (<50 mg / lit összes ásványianyag tartalmú) tisztított vizet használja 90-95 Co-on.