100 fok rövid elmosás után sok felöntés mindig nagyon forró vízzel
2007 Liu Bao 2702 érlelt hei cha posztfermentált tea
Ez a két úr Lee Johnson és Master Lin egy eredeti kosár 1990-es Liu Bao felett. Master Lin eredeti nevén Lin Pin Xiang a régi vágású teamesterek, helyesebben entellektüelek talán utolsó képviselője. Lehengerlő stílusú, magabiztos tudású, empatikus tanár-féleség. Hajának őszülésével párhuzamosan nyesegette le saját tea világáról a divatok, áramlatok, a léhűtők teáit, míg végre csak egy tea maradt: a Liu Bao, meg némi Wuyi oolong. Azelőtt úgy tűnt, fontosabb a puerh (csakis érlelt sheng), de aztán a hisztérikus árak és az elszabaduló piac láttán lemondott róla, elhagyta. Ez azért érdekes, mert Master Lin lényegében bármilyen teához hozzáférhet, elég ha csettint egyet, ő a tea-doyen, az udvari teamester, mindent megkap. Mégis a puerh mára már inkább csak a befektetésről szól. A shu puerh szóba sem jöhet, az érlelt shenget utánozva találták fel lényegében a Liu Bao gyártástechnológiáját alkalmazva a puerh teákra. Master Lin az utóbbi évtizedben malajziai teaházak környékén sertepertél, ha elvetődsz a Részeges Teaházba biztosan összefutsz vele, leülhetsz hozzá, megengedi, egész nap teázni fogtok és beszélgettek.
A Liu Baot is bizonyos határok között lehet csak elfogadni, a 2009 utániakban sok a növényvédőszer- mondja ő és a teaház vezetője. Nincs nálunk a mozgó laboratóriumunk, kénytelenek vagyunk készpénznek venni, de nem lepődünk meg, mert a a teában egyébként is gyakori a kinyilatkoztatás, nagy ide-oda mondogatás. Lehet hogy sima marketing szöveg, Johnson épp felhívja figyelmünket a raktárban meghúzódó utolsó huszonvalahány kiló 2702-re. Tiszta, mély íz, az első frissítő felöntések után lassan kibomló érett diós jegyek maláj érlelés, gazdag, nem keserű. És tényleg.