Elkészítéséhez használjon 95 Co-os lágy, tisztított vizet, melynek összes ásványianyag tartalma nem haladja meg az 50 mg/litert, előmelegített, kis űrtartalmú (150-250 ml) teáskészletet és egy nagy csipetnyi, kb. 4 gramm teát. Rövid elmosás után öntse fel sokszor, egyre hosszabban és egyre forróbb vízzel.
Elkészíthető elmosás nélkül is, vagy hagyományos, nyugati módon, nagy teáskannával
Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.
Tajvan az egyetlen tea ország, ami lehet, hogy nem is ország, és az orrára áll, annyira domináns az oolong tea termelése.
A sokszínűséget elősegítendő a hetvenes évek óta támogatják, propagálják a fekete tea termelését, aminek némi hagyománya is van, hiszen a japán uralom alatt, majd azt követően pedig maguk a tajvaniak is próbálkoztak fekete tea termeléssel. Ezt elsősorban azért tették, mert alternatív bevételi forrásként kívánták bevonni a gazdaságukba. Mire a Japán Kísérleti Teaintézet felépítette a fekete tea gyártást, vége lett a háborúnak és a japánok hazamentek. A hatvanas években kezdődött újra a fekete tea termelés, aminek megint nem lett jó vége, mert mire felépítették a gyártástechnológiát, az olajválsággal bedőlt az egész fekete tea piac. A kísérleteknek köszönhetően viszont megmaradtak a kialakított új termőhelyek és fajták. A Ruby black, vagy Hong Yu egy különleges fajta, amit a tea oxidációja során át-, és kialakuló új, festékes polifenol csoport a rubiginek neve ihletett.
A Nap Hold tó mellett elterülő nem különösebben nagy teaültetvényeken az eredetileg tajvani őshonos és burmai tea keresztezésével nemesített fajta a legnépszerűbb, ami a Kísérleti Teaintézettől a Ruby 18 nevet kapta, ennek költőiebb változata a Vörös jáde. A felmenők között assami teák találhatóak, a japánok is assami teák meghonosításával kísérleteztek. A kinyílt nagy levelű teát fonnyasztják, rázzák, kézzel, vagy géppel sodorják. A kész tea nagy levelű, vöröses pír fedi, öntete aranysárgával indul, majd vörösbe vált. Érdemes kicsit meghúzni, hosszabb felöntéseket alkalmazni. Illatos, kecses, citrusos felépítmény, széles, malátás alapon. Nem támad, mint az assami teák.