Elkészítéséhez használjon 95 Co-os lágy, tisztított vizet, melynek összes ásványianyag tartalma nem haladja meg az 50 mg/litert, előmelegített, kis űrtartalmú (150-250 ml) teáskészletet és egy nagy csipetnyi, kb. 4 gramm teát.
Rövid elmosás után öntse fel sokszor, egyre hosszabban és egyre forróbb vízzel.
Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.
祁门毛峰 Quimen Mao Feng. A Quimen egy viszonylag új tea, 1875 óta gyártják, tajvani tanulmányai után alapította egy Yu Ganchen nevű bukott kormányhivatalnok, az addig csak zöld teákat termelő ültetvényeken Anhui déli részén. Ráadásul úgy, hogy a fiatalember pusztán lustaságból és véletlenül fedezte fel, hogy a családja által használt anhui zöld tea alapanyag milyen fantasztius aromákat termel egy napos véletlenül halomban hagyott fermentáció után. Ma ez Anhui legfontosabb exportcikke a gumitömlők és huzalok után. A Quimen gyarmati teanyelven és nyugati teaházakban a Keemun tea, számtalan minőségi fokozata és változata ismert, a szőkés rügyekkel tarkított formától a kékesfekete tűszálvékony teákig.
Főbb változatai a
Ezek nem abszolút minőségi fokozatok ezeken belül is széles az eltérés és átjárás.
Ez a tea egészen fantasztikus, arany öntetű, édes, gazdag nedű, amivel ritkán van szerencsénk találkozni, teljesen, minden érzékünket elfoglalja, gyorsan gördül tovább krémes érzéssel. Minden Quimen tea alaptulajdonsága a citrusos könnyedség, az ordchidea, barack és egyéb virágok és gyümölcsök érzete. Kötelező többször felönteni, nevében hordozza a Gong Fu teakészítési módot.
Belépő a fekete (vörös) tea világába itt és itt >>>>>>
A fekete teák osztályozása a Teazinben található.
Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.
Balra egy töredezettebb ortodox Hao Ya, jobbra a Xiang Lu