Elkészítéséhez használjon 95 Co-os lágy, tisztított vizet, melynek összes ásványianyag tartalma nem haladja meg az 50 mg/litert, előmelegített, kis űrtartalmú (150-250 ml) teáskészletet és egy nagy csipetnyi, kb. 4 gramm teát.
Rövid elmosás után öntse fel sokszor, egyre hosszabban és egyre forróbb vízzel.
Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.
A fekete (vörös) teák egyik első képviselője a Zheng Shan Xiao Zhong Ji Pin, azaz Lapsang Souchong prémium. A Wuyi Shan területén termelt tea családról bővebben itt írtunk. A Lapsang ugye füstös tea, de ez leegyszerűsítés, a Lapsang egy faszénen sütött és beszárított fekete tea család, aminek vannak füstös tagjai is. A legjobbakon egyáltalán nem érződik füst sem a száraz, sem a felöntött tea illatában. Pedig a technológiából következően van, csak eldugták. Az öntet virágillatú, robusztus, tartalmas és kisvártatva, torokkaparó, kellemesen csípős dohányos formában megjelenik a jellegzetes lapsang karakter is. A tea eredeti neve kantoniul Lapsang Souzung (爉生酥种 or 爉生酥種), ami a brit tengerészek és kereskedők ajkán Szucsonggá deformálódott A Lapsan neve azt jelenti tűzön sütött friss és kényes tea fajta.