Elkészítéséhez használjon 95 Co-os lágy, tisztított vizet, melynek összes ásványianyag tartalma nem haladja meg az 50 mg/litert, előmelegített, kis űrtartalmú (150-250 ml) teáskészletet és kb. 5 gramm teát.
Rövid elmosás után öntse fel sokszor, egyre hosszabban és egyre forróbb vízzel.
Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.
Teát mindig is préseltek különböző formákba az emberek, sőt előbb használtak préselt és aztán rafinált módon elkészített teákat, mint szálas, vagy más egyéb formában. Máig léteznek préselt fehér, oolong és fekete teák és nemcsak Yunnanban, a puerh teák hazájában, hanem szinte minden teatermő területen (Anhui, Guangdong, Guangxi, Fujian. Ennek a tradíción túl az az értelme, hogy a még oly jól eltartható és érő szálas fekete és fehér teák is egy idő után (5-6 év) látványos átalakuláson mennek át. A keletkező hasznos komponenseket ekkor már felülmúlja a minőség romlása. Formába préselve az érés elnyújtott, kellemes, biztosabban kézben tartható. Ebben a 100 grammos lepényben klasszikus Fenqing területéről származó 1 kinyílt levél 1 még zárt rügy levélosztályú yunnani aranyvörös (Dian Hong) fekete tea van, lényegében hasonló az oldalunkon kínált egyéb yunnani fekete teákhoz. Elkészítése ugyanúgy történik, mint bármelyik puerh, vagy hei cha. 4-5 grammos darabot kell letörni és elmosás után sokszor felönteni. A sok sokmindentől függ 150 ml vízzel számolva kb 7-8 felöntést jó kedvvel ad.
Belépő a fekete (vörös) tea világába itt és itt >>>>>>
A fekete teák osztályozása a Teazinben található.
Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.