Elkészítéséhez használjon 95 Co-os lágy, tisztított vizet, melynek összes ásványianyag tartalma nem haladja meg az 50 mg/litert, előmelegített, kis űrtartalmú (150-250 ml) teáskészletet és egy nagy csipetnyi, kb. 4 gramm teát.
Rövid elmosás után öntse fel sokszor, egyre hosszabban és egyre forróbb vízzel.
Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.
Lincang Mengku járásában 100-200 éves vad teafákról 2016 kora tavasszal szedett levelek fekete teaként feldolgozva két hervasztás és rövid sodrás után. A tea első három felöntése éteri, fémes, arany tea. Ezután fokozatosan átveszik az uralmat a maradék polifenolok és erős, izmos test emelkedik ki az aranytóból. Minden alkalommal más. A Mu Shu Cha 母树茶 (anyafa, ősfa) talán költői túlzás, de valóban öreg vad fákról származó teáról van szó, amit ritkán dolgoznak fel fekete teává, egyszerűen azért, mert puerh teaként többet ér.
Belépő a fekete (vörös) tea világába itt és itt >>>>>>
A fekete teák osztályozása a Teazinben található.
Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.