Elkészítéséhez használjon 95 Co-os lágy, tisztított vizet, melynek összes ásványianyag tartalma nem haladja meg az 50 mg/litert, előmelegített, kis űrtartalmú (150-250 ml) teáskészletet és egy nagy csipetnyi, kb. 4 gramm teát.
Rövid elmosás után öntse fel sokszor, egyre hosszabban és egyre forróbb vízzel.
Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.
A Ruby érdekes, új, finom fekete tea alapanyag, amit Tajvanon találtak fel. Ott a ruby (Hong Yu) tea fajtáról szedik, közelebbi megnevezése No. 18 a tajvani Tea Kutató Intézet állományából. A teát a burmai Assami fajta és a tajvani vad teák keresztezésével hozták létre. A kísérletek azt mutatták, hogy ez a tea különösen alkalmas fekete (vörös)tea gyártására. A Ruby név a fekete tea komplex flavonoidjaira (rubiginek) utal, de elsőre úgy hangzik, mint valami amerikai nagybácsi neve lenne. És valóban a Ruby átkozottul jó fekete tea, Tajvanról sokat teszteltünk már, tutti frutti gyümölcsös, néhol kicsit száraz, de feltétlenül próbára érdemes fajta. Ez a tea itten nem a tajvani eredeti, hanem nepáli kísérleti példány. Kövér nagy levelek, rozsda szín (a tajvaniak tintafeketék). 100 C fokos felöntésre előbb lassan, aztán hirtelen kioldódó festékanyagok és robusztus test, hívogató illat. Az az idő, ami rendelkezésünkre áll annak eldöntésére, hogy fanyar lesz-e, vagy finom a teánk, csupán pillanatnyi, pont ahogy a gyártás során is, ahol alig pár perc alatt kell megítélni, hogy a tea levelei alatt összegyűlő vörös lé a kellő érettség, vagy a rozsdás radiátor okán került oda. Nehéz műfaj ez. Készíteni és gyártani egyaránt. |
Belépő a fekete (vörös) tea világába itt és itt >>>>>> A fekete teák osztályozása a Teazinben található. Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat. |
Oldódik |
Kívül Darjeeling First Flush, belül meg maga Ruby bácsi. |