Elkészítéséhez használjon 500 ml 100 Co-os lágy, tisztított vizet, melynek összes ásványianyag tartalma nem haladja meg az 50 mg/litert, előmelegített, kis űrtartalmú (150-250 ml) teáskészletet és egy teáskanálnyi, kb. 4 gramm teát.
Hagyja felöntve 3 percig, majd teljesen szűrje le. Ideális tej, tejszín hozzáadására és jól használható különféle koktélokban is.
Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.
Második szedésű prémium minőségű assami tea. A Mangalam (egy város neve) csak egy fedőnév és csak körülbelül jelöli ennek a teának a földrajzi származását. Az assami teák esetében nem a márciusi első, hanem az áprilisi második szedés a fontosabb, ez adja a jobb, krémesebb, teltebb magasabb minőségű teákat. Ráadásul más ortodox teákhoz hasonlóan ez a tea is érik és 6 hónap 1 év érlelés után éri el a csúcsát. A második szedés jobb teái tele vannak ezüst-arany rügyekkel. Intenzív gyümölcsös (eper) illatú. Az öntet vörös, súlyos, sűrű, tetején olajos és finoman méz illatú. Gyors, gördülékeny és továbbra is olajos tapintású. A hatása azonnali és kitartó, sokkal kevésbé fárasztó, mint a darjeelingi teák. Assamba a mai Laosz, Yunnan területéről vitték be a teát a népvándorlások hullámain érkező törzsek, a XIX század eleji angol utazók már elvadult és módosult tealigeteket találtak, amit a szakirodalom Camellia Sinenis Var. Assamica néven ismer. Ez a tea magas növésű, levele vastag kerekded, nagyon tartalmas, magas polifenol tartalmú. Assam a világ legnagyobb egybefüggő teatermelő területe, csak az afrikai és török birtokok kelhetnek versenyre vele. Az assami tea a nagybetűs angol tea, tejjel és cukorral, kevés fűszerrel, királynővel és az ablakon túl gomolygó felhőkkel. Klasszikus teákat kedvelőknek és teabolondoknak egyaránt ajánljuk. Repülünk rá, mint rovarok a virágokra.
Belépő a fekete (vörös) tea világába itt és itt >>>>>>
A fekete teák osztályozása a Teazinben található.
Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.
Balra 3 perc, jobbra 6 perces felöntés után.