Elkészítéséhez használjon 85 Co-ra visszahűtött, lágy, tisztított vizet, melynek összes ásványianyag tartalma nem haladja meg az 50 mg/litert, előmelegített, kis űrtartalmú (150-250 ml) teáskészletet és egy szűk evőkanálnyi, kb. 5 gramm teát.
A teát óvatosan öntse fel és egy perc után szűrje le, majd használjon egyre hosszabb és egyre forróbb felöntéseket.
Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.
A darjeelingi teakertek közül minden évben a Rohini adja ki az első tavaszi teát. Ez annak köszönhető, hogy a kert a többihez képest alacsonyabban fekszik. A gyümölcsös, citrusos, virágos aromákba csomagolt fülledt "édes mandula íz" (hogy egy kínai teát idézzünk) a darjeelingi tea premier teája. A Rohini tea négy körzetből áll; a legalacsonyabban Jaberhat található (24 hektár), valamivel fölötte Kotidhara és Pailodhora , míg legfelül , már Kurseong város közelében a Tukuriya található. Az alsó kertrészeket az elmúlt évtizedben rekultiválták és újraültették, legfelül ellenben több, mint 100 éves teafákból áll a kert.
Az elmúlt években a modern kor legnagyobb válsága sújtotta Darjeelinget, harmadára esett vissza a darjeelingi tea termelése, évszázados szárazság, etnikai és társadalmi-politikai válság sújtotta a vidéket. Az újrakezdés éve után a Covidos nehéz időszakban ez az első új teánk, ami a friss zöld életet hozza el az asztalunkra.
Ez a tea is illeszkedik a darjeelingi, sikkimi teák új fehér-fekete hullámának trendjébe, minimális oxidációval.
Jethi Kupi manipuri dialektusban azt jelenti: jázmin és nem véletlenül ez a neve. Az ültetvény a Kurseong völgyben fekszik, a neve is arra az érzetre utal, amit a tea megjelenít: fehér virágok, édes gyümölcsök, kitartó ízű finom méz. A teához használt fajta a Bannockburn 157, ami alacsony hozamú de osztályon felüli minőségű.
A darjeelingi első szedésű teák szolgáltatták a kereskedelmi és kulturális motivációt annak idején a világ leggyorsabb kereskedelmi hajóinak, a klippereknek a fejlesztéséhez a nagy tea verseny létrejöttéhez és ezzel vonult be az európai teakultúrába a friss szedésű tea értéke, habár sokáig csak a darjeelingi First Flush teákra korlátozódott. A kínai friss szedésű teák mibenlétét a világ nagyobbik fele még ma sem igazán érti.