Elkészítéséhez használjon 85 Co-ra visszahűtött lágy, tisztított vizet, melynek összes ásványianyag tartalma nem haladja meg az 50 mg/litert, előmelegített, kis űrtartalmú (150-250 ml) teáskészletet és egy szűk evőkanálnyi, kb. 5 gramm teát.A teát óvatosan öntse fel és egy perc után szűrje le, majd használjon egyre hosszabb és egyre forróbb felöntéseket
Ez a tea a darjeelingi Gopaldhara birtok prémium első szedésű teája. Intenzív gyümölcsös, barackos, muskotályos aroma, vastag, olajos öntet, ami elönt és ellazít bennünket. A második - harmadik felöntésnél is érdemes visszahűteni a vizet és nem túlhúzni a felöntést, mert a nagy test nehezen befogadhatóvá válik. Gyümölcsösségben a Makaibari teákra emlékeztet.
Gopaldhara a Mirik völgyben fekszik, a Rohinivel ellentétben a legmagasabban, 2200 m magasan fekvő kert (érdekesség, hogy a két kertnek azonos a tulajdonosa). A kert teljes területe 320 hektár, ebből 172 hektáron nevelnek teát.
A kertből 60 hektár átlag magassága 2000 méter, ezzel a világ egyik legmagasabban fekvő telepített kertje. A kert nagy része új telepítésű főleg assami fajtákkal, régebbi ültetvényrészeken kínai fajtákat is nevelnek.
A kerthez vadonatúj üzem tartozik mindennel, ami tiszta és magas minőségű tea gyártásához szükséges.
Közben érdemes elolvasni ezt a cikkünket is.
Belépő a fekete (vörös) tea világába itt és itt >>>>>>
A fekete teák osztályozása a Teazinben található.
Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.