Elkészítéséhez használjon 70-85 Co-ra visszahűtött, lágy, tisztított vizet, melynek összes ásványianyag tartalma nem haladja meg az 50 mg/litert, előmelegített, kis űrtartalmú (150-250 ml) teáskészletet és egy nagy csipetnyi 4 gramm teát.
Készítsen eleinte egy-két perces, majd a negyediktől kezdve egyre hosszabb és egyre forróbb felöntéseket. A felöntések ideje a mozdulatok finomságától függ. Nagyon óvatosan felöntve akár 85 C fokos vizet is használhatunk 3-4 perces felöntéssel, lefedve.
Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.
Az ára az utóbbi évek folyamatos áremelkedését követve ma már megegyezik egy közepes gyokuro árával. A fehér teák, az "érlelt fehér teák" iránti kereslet továbbra is nő, és annak ellenére, hogy minden valamirevaló kínai teaüzem állít elő Bai Mudan jellegű fehér teát, az eredeti kis területen termesztett fudingi klónok értéke olyan magasságokba emelkedik, amit sose gondoltunk volna. Azt is érdemes tudni, hogy a teapiacnak van olyan szeglete, ami csak különleges minőségű, magas áron értékesíthető teákra specializálódik. És hogy világosabb legyen ennek a piacnak a jellege, ez a különlegesen finom, édes, harmatos, mézes tea csak belépő erre a piacra, ahol királyok, párttitkárok és CEO-k vásárolnak. Egészségünkre! |
Kiemelkedő minőségű második szedésű fehér tea. Elkészítéséhez egy gaiwanra és kiöntőra van szükség, 70-80 Co-ra visszahűtött tisztított vízzel. A felöntések hossza a mozdulatainktól függ. |
Belépő a fehér teák világába itt >>>>>> Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat. |