Elkészítéséhez használjon 70-85 Co-ra visszahűtött, lágy, tisztított vizet, melynek összes ásványianyag tartalma nem haladja meg az 50 mg/litert, előmelegített, kis űrtartalmú (150-250 ml) teáskészletet és egy nagy csipetnyi 4 gramm teát.
Készítsen eleinte egy-két perces, majd a negyediktől kezdve egyre hosszabb és egyre forróbb felöntéseket. A felöntések ideje a mozdulatok finomságától függ. Nagyon óvatosan felöntve akár 85 C fokos vizet is használhatunk 3-4 perces felöntéssel, lefedve.
Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.
Jinggu nagy fehér szőrme. Jinggu Puer prefektúra jogú város igazgatása alá tartozó yunnani magashegyi teatermő vidék, ami főleg fehér és sheng pur teáiról ismert. Ez a tea is a helyi vad fákról klónozott Camellia sinensis Taliensis nevű alfaj levele, ami magashegyi körülmények között hatalmas, vastag fehér szőrmével fedett fehér rügyeket növeszt. A tea édes, barackos, sokszor felönthető, finom hosszú édes utóízzel. A mindenhol terjesztett információkkal szemben érdemes tudni, hogy a kora tavaszi rügy fehér teák nagyon erősek, nagy koffeintartalmúak. Ez a tea most tavaszi szedésű, mérsékeltebb erejű, de a teával most ismerkedő szervezet biztosan lelkes, energikus választ fog adni rá. Ki kell próbálni és személyes tapasztalat után kell beállítani a megfelelő adagot és elkészítési módot.
75-85 Co-os vízzel óvatosan felöntve és lefedve érdemes elkészíteni. A felöntések idejét a felöntés módja határozza meg.
Belépő a fehér teák világába itt >>>>>>
Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.