Elkészítéséhez használjon 70-85 Co-ra visszahűtött, lágy, tisztított vizet, melynek összes ásványianyag tartalma nem haladja meg az 50 mg/litert, előmelegített, kis űrtartalmú (150-250 ml) teáskészletet és egy nagy csipetnyi 4 gramm teát.
Készítsen eleinte egy-két perces, majd a negyediktől kezdve egyre hosszabb és egyre forróbb felöntéseket. A felöntések ideje a mozdulatok finomságától függ. Nagyon óvatosan felöntve akár 85 C fokos vizet is használhatunk 3-4 perces felöntéssel, lefedve.
Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.
Kinyílás előtt egy rügyként kézzel szedték, majd napon szárították, röviden felgőzölték és kézzel formázták a Yunnanban régóta használt golyó formába. Egy teagyöngy, vagy teagolyó 8 gramm, ami egy bő adag, akár tízszer is felönthető. Kifinomult, selymes, virágos, szép tea, mi több kellhet még?
A fenqingi ezüst tűk finomabbak, kicsit fűszeresebbek, mint többi yunnani társuk, törékenységben és méztartalomban már-már eléri a fujiani társak színvonalát. Az elmúlt tíz évben rengeteg fejlődésnek lehetünk élvezői ezen a téren. Ez a gyöngytea ennek a teának a rokona.