Tartsa eredeti csomagolásában, vagy sötét üvegben jól lezárva sötét helyen.
Ideális tárolási hőmérséklete egész évben 15-18 C fok között. Minőségét a csomagolástól számított 12 hónapig őrzi meg.
Saját termelésű ökológai gazdálkodásból származó extraszűz olivaolaj.
Amint azt a bevezető cikkben már említettük, ez az olaj a Rio Carne vad, alig lakott völgyéből származik Liguriából, rekonstruált 150 éves olivaligetből. Ez a környék közmondásosan legjobb olajat adó területe.
Jelleg: könnyed, gyümölcsös karakterű, édes olaj némi mandula, articsóka hangulatával aláhúzva.
Az olivaolajat 15 C fok felett és 18, legfeljebb 20 C fok alatt kell tárolni, lehetőség szerint sötét üvegben, jól lezárva. Tilos a PET palack, műanyag tartály stb. használata! Nem szabad hűtőszekrényben tárolni.
Szabad savak: 0,12 g a.oleico/ 100g
n° Perossidi 8,5 meq.O2/Kg
K232 1,53 E1%
K270 0,1 E1%
Delta K 0,002
Polifenolok 240 mg/kg a.caffeico
Az EU által megszabott normák ahhoz, hogy extraszűznek lehessen nevezni szerint egy olajat, a következő kémiai paraméterekkel kell rendelkeznie:
• Savak < 0,8
• Peroxidok < 20
• UV Spektrofotometria k232 < 2,5
• UV Spektrofotometria k 270 < 0,22
• delta k < 0,01
Segéderő
november-decemberi szedés
Január végi oliva
Víz és olaj elválasztása
Tél közepén
Tuvetu a farkasok völgye
Az ezüstös fák mind olivák a vadonban