Elkészítéséhez használjon 70 Co-ra visszahűtött lágy, tisztított vizet, (összes ásványianyag tartalma < 50 mg/liter), előmelegített, kis űrtartalmú (150-250 ml) kannát és szűk evőkanálnyi, kb 7-8 gr teát. Készítsen 1-1,5 perces felöntéseket, ezekből három gazdag és 4 hígabb, de egyre édesedő teát kap. A felöntések során használjon egyre forróbb vizet egészen 90-95 Co-ig.
Felbontás után gondosan lezárva tartsa hűtőszekrényben 5 Co-on.
Eszközöket a sencha elkészítéséhez japán tea kellék kínálatunkból választhat itt és itt.
40 grammos dobozban, (ez látható a képen), 100 grammos dobozban és 100 grammos tasakban rendelhető.
szállítás kb 3-4 hét
A sencha Teki-Teki Marukyu Koyamaen legjobb, díjnyertes senchája. A Tekiteki levelei egyenként kézbevehető, végtelenül kifinomodott, kézi sodrással feldolgozott, egyenként, kézzel szedett csúcsrügyek. Öntete áttetsző, sárgászöld, illata, mint a harmat, íze teljes, hosszú utóízzel körötte a jellegzetes sencha kesernyésséggel. Ez a keserűség egy aláhúzás a név alatt. Teki-Teki, ami annyit tesz: tiszta mélység.
Az alap kiszerelés 40 gramm díszdobozban, de a felsoroltak közül akármilyen mennyiség rendelhető.
Felnyitás és használat után tartsa lezárva, fémdobozva zárva hűtőszekrényben 5 Co-on! Teakészítés előtt vegye elő a hűtőszekrényből és várja meg, amíg felveszi környezete hőmérsékletét. Legjobb a vásárlást követő 6-8 hónapban. A csomagoláson látható lejárat a tea friss karakterének megőrzésére vonatkozó gyári ajánlás, minőségét egyebekben két évig megőrzi.
Eszközöket a sencha elkészítéséhez japán tea kellék kínálatunkból választhat itt és itt.
Belépő a sencha világába pedig itt >>>>>>
További írások és tanulmányok találhatóak a japantea.hu oldalon.