Usuchaként elkészítve 2 chashaku (kb 2 gramm) teát öntsön fel 1 dl lágy, tisztított vízzel, melynek hőmérséklete nem haladja meg a 95 C° -ot. Koichához 3 chashaku teát használunk 60-80 ml vízzel.
A matchát tartsa mindig hűtőszekrényben!
Eszközöket a matcha elkészítéséhez japán tea kellék kínálatunkból választhat.
Belépő a matcha tea világába pedig itt >>>>>>
Csak rendelésre kapható 20, 40, 100, 200 grammos dobozban, vagy 40 grammos díszdobozban!
A matcha Tenju kétségtelenül napjaink egyik csúcsteája. A tea neve: a természet ajándéka, avagy égi, mennyei tea. Rendkívüli élményt nyújtó tea, nyers, földből felszökő erővel. Íze érzékelésünk első kapuján átsiklik, majd a torokban (!) jelentkezik az első korty után, majd fél-egy perccel és hosszú percekig hullámzik tovább. Fölösleges bármiféle hasonlítgatás; egyszerre felugró erő és légies, tovatűnő érzékiség. Ami egyedülálló különlegessége, az a nyelvre helyezett, tökéletes egyensúly. A teáról Mattcha blogja itt számol be. Ez a tea elnyerte az összes japán teát felvonultató Kansai Nemzeti Teaverseny fődíját. |
A tea elkészítéséhez elengedhetetlenek a teaszertartás alapeszközei, egy chawan, azaz teáscsésze és egy chasen teafelverő. Használjon télen 90-95 Co, nyáron 80-85 Co-os lágy, tisztított vizet, melynek összes ásványianyag tartalma nem haladja meg az 50 mg/litert, előmelegített, megtisztított chawant (teáscsészét), koicha sűrű teához 3-4 gramm, usucha, híg teához 1-2 gramm teát.
Felbontás után gondosan lezárva tartsa hűtőszekrényben 5 Co-on.
Eszközöket a matcha elkészítéséhez japán tea kellék kínálatunkból választhat.
Belépő a matcha tea világába pedig itt >>>>>>