Hoshino Shuppin versenyeztetett és japán nagydíj győztes gyokuroja,extraklasszis árnyékolt japán zöld tea
A gyokuro völgy (Hoshi falu határa) egyik legszebb, hagyományosan árnyékolt, sodort zöld teája. Verseny kategória, 2016-ban nyert az összes japán tea között.
A győzelemről szóló történetből a legizgalmasabb a győzelemhez vezető út, ami 30 évig tartott, és az ültetvény és a gyártási tapasztalat folyamatos javításáról, "korszerűsítéséről" szólt, idézőjelben, mert itt mégiscsak teljesen hagyományos eszközöket használnak a gyártás során.
Milyen a tea? Árban a közép, felső-középkategóriás gyokurók közé tartozik, ez a nemes, de még intenzív ízek sávja. Innen felfelé az intenzitás helyét átveszik a leheletfinom, tűnékeny, törékeny, olvadó ízek. Egy falhoz tudnám hasonlítani, egy ízekből felmagasodó falhoz, amin puha, könnyű selyem leng.
Kb. gyokuro Jyoshu színvonal, attól persze optimistább, gyümölcsösebb. A Shiuntól már sokkal gazdagabb. A Kame-no-Yowaitól finomabb. Nekem.