Használjon 40-65 Co-ra visszahűtött lágy, tisztított vizet, 8-9 gramm teát, előmelegített teaszettet. A felöntés idejét válassza meg saját ízlése szerint, egyre forróbb víz használatával, egészen 90-95 Co-ig. Két intenzív, egy erős, de lágyuló, majd további három "híg", de édes felöntést ad.
Első felöntés: 2,5-4 perc 45-50 Co-on, második felöntés: 15-30 mp 60 Co-on, harmadik felöntés: 1 perc 60 Co-on
Eszközöket a gyokuro elkészítéséhez japán tea kellék kínálatunkból választhat itt és itt.
A Gyokuro Shiun Marukyu Koyamaen egyik siker teája. Nem a legdrágább gyokuro, voltaképpen egy közepes árszínvonalú árnyékolt zöld tea, mégis ez az a tea, aminek ízében leginkább tettenérhető az az újítás, új technológia és új íz, amit Marukyu Koyamaen a japán teába hozott. A nagyközönség számára is elérhető, de intenzitásában, eleganciájában jóval feljebb mutat. Részletes bemutató itt és itt. A Shiun neve a Japánban népszerű, buddhista Amida kultuszra utal, melyben a Boddhiszattva Amidabha bíbor felhőn ülve várja a Nyugati Birodalomba (értsd: a Paradicsomba) belépő, a földi élettől búcsúzó embereket.
A Shiun tehát a mennyei tea. Íze gazdag, de nem bántó, elegáns, de nem hűvös.
A képen látható 40 grammos dobozban kapható, vagy 90 grammos dobozban rendelhető.
Felnyitás és használat után tartsa lezárva, fémdobozva zárva hűtőszekrényben 5 Co-on! Teakészítés előtt vegye elő a hűtőszekrényből és várja meg, amíg felveszi környezete hőmérsékletét. Legjobb a vásárlást követő 6-8 hónapban. A csomagoláson látható lejárat a tea friss karakterének megőrzésére vonatkozó gyári ajánlás, minőségét egyebekben két évig megőrzi.
Eszközöket a gyokuro elkészítéséhez japán tea kellék kínálatunkból választhat itt és itt.
Belépő a gyokuro tea világába pedig itt >>>>>>