Nincs egységes recept, minden mozdulat számít.
Általánosságban 8-9 gr tea 100 ml víz 50 C fokra visszahűtve, ami a felöntés közben még tovább hűl.
Első felöntés 2,5-4 perc
Második felöntés 20-30 mp
harmadik 1,5 perc majd egyre forróbb egyre hosszabb felöntések
Csúcskategóriás, versenygyőztes, válogatott, hagyományos gyokuro
A gyokuro már-már mániákus részletekbe menő gyártási folyamatának kulcsmozzanata a végső besütés, vagy szárítás, ami akárcsak a többi folyamat - teljesen kézzel történik a hi-ire faszenes asztalon. Itt válik el a kiváló a még kiválóbbtól, ekkor derül ki, milyen összhangban a tea a teamester egyéni, utánozhatatlan mozdulataival.
Ez a tea Nemzeti Tea versenyen és a Fukuokai Tartományi tea versenyen is részt vett és 2015-ben a legmagasabb platina díjat nyerte el.
Gyokuro Hoshi Fu - nyugati ízlésnek és magyar pénztárcának is elfogadható mindennapi édes gyokuro
Gyokuro Dento Hon - a legjobb kompromisszum ha megfizethető hagyományos árnyékolású gyokurot keres
Gyokuro Seiun - ebben a kategóriában, ahol az intenzitás és mélység számít, tökéletes.
伝統本玉露 ほしの秘園 Hoshi no Hien hagyományos gyokuro - csak Japánban kóstolható
A kiállításon bemutatott, és díjazott gyokurók:
Gyokuro Mare 稀 - kincs
Platina Shuppin gyokuro 八女伝統本玉露 出品玉露 - díjnyertes gyokuro
A Platina gyokuro frissen, gyártás után érkezett 2023 decemberében. Nem dobozban, hanem aromatartó tasakban szállítjuk.