Kosár
Az Ön kosara üres

Platina shuppin gyokuro


  • Eredet: Hoshino falu, Yame, Japán
  • product.gyarto: Hoshino Seichaen
  • Gyártási év: 2023
  • Jelleg: dínyertes szuper prémium gyokuro
  • Elkészítési mód:

    Nincs egységes recept, minden mozdulat számít.

    Általánosságban 8-9 gr tea 100 ml víz 50 C fokra visszahűtve, ami a felöntés közben még tovább hűl.

    Első felöntés 2,5-4 perc

    Második felöntés 20-30 mp

    harmadik   1,5 perc  majd egyre forróbb egyre hosszabb felöntések


19 800.- Ft

Megveszem

伝統本玉露    ほしの秘園 hoshino hien hagyományos gyokuro

GI八女伝統本玉露「出品玉露」

Csúcskategóriás, versenygyőztes, válogatott, hagyományos gyokuro
A gyokuro már-már mániákus részletekbe menő gyártási folyamatának kulcsmozzanata a végső besütés, vagy szárítás, ami akárcsak a többi folyamat - teljesen kézzel történik a hi-ire faszenes asztalon. Itt válik el a kiváló a még kiválóbbtól, ekkor derül ki, milyen összhangban a tea a teamester egyéni, utánozhatatlan mozdulataival. 
Ez a tea Nemzeti Tea versenyen és a Fukuokai Tartományi tea versenyen is részt vett és 2015-ben a legmagasabb platina díjat nyerte el. 

Hoshitea versenyeztetett shuppin gyokuro, ami platina díjat kapott. Édes, herbás manna, szelíd umamival. Minden tea kategóriában, de különösen a zöld teák között van egy szint amink elérése után már nem az intenzitás fokozását, hanem a vajas, légies, áttetsző karaktert keressük és élvezzük. Ha még innen is tovább akarunk emelkedni, valahova a felhők fölé, akkor már ez a könnyed, de umamiban gazdag élmény sem érdekes többé, marad a ködös fehéres, világoszöld öntet tiszta, hosszú, édes csörgedezése. Megdől a horizont, a távolban hegycsúcsok, szárnyunk alatt sziszeg a szél (a mobilom meg leesett a mélybe - dalolta valaki) .
De onnan föntről visszatekintve már világos, hogy nincsenek abszolút értékek, mint ahogy nyertesek és vesztesek, sőt szintek sem, csak az éhes, görcsös akaratunk, azzal meg nem lehet megízlelni a mannát.
Ezzel csak annyit akartam mondani, hogy itt már komoly szerepet kap az elkészítő stílusa is.

A Hoshitea normál gyokuroi

Gyokuro Hoshi Fu  - nyugati ízlésnek és magyar pénztárcának is elfogadható mindennapi édes gyokuro

Gyokuro Dento Hon  - a legjobb kompromisszum ha megfizethető hagyományos árnyékolású gyokurot keres

Gyokuro Seiun - ebben a kategóriában, ahol az intenzitás és mélység számít, tökéletes.

伝統本玉露    ほしの秘園 Hoshi no Hien hagyományos gyokuro - csak Japánban kóstolható

Shuppin

A kiállításon bemutatott, és díjazott gyokurók:

Shuppin Gyokuro

Gyokuro Mare  稀 - kincs

Platina Shuppin gyokuro  八女伝統本玉露 出品玉露 - díjnyertes gyokuro

Kiwami Gyokuro

A Platina gyokuro frissen, gyártás után érkezett 2023 decemberében. Nem dobozban, hanem aromatartó tasakban szállítjuk.

hoshitea platina gyokuro

hoshitea platina gyokuro

hoshitea platina gyokuro

hoshitea platina gyokuro

hoshitea platina gyokuro

hoshitea platina gyokuro

hoshitea platina gyokuro

hoshitea platina gyokuro

hoshitea platina gyokuro

 

hoshitea platina gyokuro

 

伝統本玉露    ほしの秘園 hoshino hien hagyományos gyokuro

伝統本玉露    ほしの秘園 hoshino hien hagyományos gyokuro

伝統本玉露    ほしの秘園 hoshino hien hagyományos gyokuro

伝統本玉露    ほしの秘園 hoshino hien hagyományos gyokuro