3-5 gramm tea 250 ml 100 C fokos tisztított víz ízlés szerinti felöntésekkel
Benifuki prémium fekete tea べにふうき
A Benifuki teafajta hosszú nemesítési folyamat eredménye. Ennek során több, előnyös tulajdonsáággal rendelkező fajta született, az utolsó regisztrált fekete tea a Benihikari volt 1969-ben, majd hosszú csend után a Benifûki 1993-ban. A Benifûki fajta az assami eredetű Benihomare és a darjeelingi eredetű (tehát tiszta sinensis) Maku-Cd86 keresztezéséből született 1965-ben a Makurazaki kísérleti állomáson Kagoshimában. A Benifuki telt, keserédes, kellemes energiájú, jellegzetesen japán fekete tea (wakocha, koucha). Zöld teaként jobban előtérbe kerül a kesernyéssége. Magas metilált katechin tartalmának köszönhetően hatásosan mérsékli az allergiás tüneteket. A japán tea gerincét adó yabukitánál magasabb hozamot ad és ellenálló a betegségekkel szemben.
A fajtáról részletesebben itt írtunk, itt matchaként kóstolható meg, emitt pedig Yame teakertjeiből származó hétköznapi teaként.
Ez a tea ellenben Shigában termett Tatsuo Takeda nagydíjas birtokán, ahol sem műtrágyát, sem vegyszereket nem használnak.