Kosár
Az Ön kosara üres

Congwoo sakura


  • Eredet: EU
  • product.gyarto: Rao Erbe Minardi
  • Gyártási év: 2023
  • Jelleg: Aromamentes ízesített zöld tea
  • Elkészítési mód:

    Elkészítéséhez használjon 85 Co-ra visszahűtött lágy, tisztított vizet, melynek összes ásványianyag tartalma nem haladja meg az 50 mg/litert, előmelegített, teáskészletet és egy nagy csipetnyi 5-6 gramm teát. Fél liter teához készítsen kb. 2-3 perces felöntéseket. Az elkészítés során a legfontosabb a jó minőségű víz használata és az Ön mozdulatainak finomsága. Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.


3 190.- Ft

Termékünk átmenetileg nem kapható

Congwoo sakura 

congwoo sakura ízesített zöld tea     

A sakura gyümölcse fanyarul ehetetlen. Az esztétikai létszemlélet nem zabálja fel szemlélődése tárgyát, mégis a sakura sokféleképpen szerepel az étkezésben, vagy az ahhoz kapcsolódó alkalmak ét és itallapjain. A közbeszéd szerint a sakura nemesnek született, és mint ilyen, egyetlen létcélja az, hogy gyönyörű legyen. A két sorban kinyílt virágot szárastul sóban konzerválják és ebben a formájában sokféle frissítő ital alapja. Legfontosabb szerepét éppen a japán szertartásban éri el, ahol a szertartásra érkező vendégeket a sóban eltett sakurával kínáljuk, ezzel mutatva be a szertartás teájához használt vizet. A közös teázás a rojin  a kerten való áthaladáskor, szemlélődő lelkünket tisztítja meg, a felkínált forró, sós sakura a belsőnket is. A sóban eltett sakura a konzervált tökéletesség, a vendéglátás, a  vendég fogadásának legszívélyesebb eszköze: azt jelenti: tisztulj meg, élj sokáig, légy egészséges. 

A sakura-cha neve: akura-yu, vagyis sós cseresznye. De ezen a purifikáló gesztuson túl a sakura semmilyen formában sem szerepel teák ízesítőjeként. Egyáltalán Japánban nem létezik ízesített tea. 

 Az első ízesített teák minden bizonnyal a jázmin teák voltak, elsődlegesen egészségvédő céllal. Ma már lehetetlen eldönteni, hogy a jázmint társították a teához, vagy fordítva. Az első öncélú, csak az ízért ízesített teák a XVIII. század végén születtek Fujianban. Akkor és ott a teát az európai kereskedők nem hívták sem chának, sem teának, hanem boheának. A bohea a mára  ínyenc teáknak számító oolong teák alapteája, valamivel kisebb levelű, zömökebb megjelenésű, mint az általában ismert tea. A bohea név éppen az oolong teák szülőhelyének számító Wu-yi hegység  nevéből származik. Mivel ezek a teák váltak a kínai teaszertartás, a gongfucha alapteáivá, a kungfu után homályosan Congou, vagy congwoonak kezdték őket nevezni. Ebben az időben jelentek meg az első, rózsával, rózsaolajjal és rózsaszirmokkal díszített teák, ezekre is menthetetlenül ráragadt a Congwoo. A kungfuból származó Congwoo  végül a legfinomabb ízesített tea szinonimájává vált.  

 Mi, innen Magyarországról, a tisztító, virágaiban gyönyörűséges sakurát házasítjuk a congwoo muskotályos rózsájával, japán mokoto senchán.

A rózsa pedig se nem magyar, se nem japán, se nem kínai, hanem calabriai. Négy égtáj egy teában egyesítve: Congwoo-sakura.

 congwoo sakura ízesített zöld tea             congwoo sakura ízesített zöld tea