Elkészítéséhez használjon 95 Co-os lágy, tisztított vizet, melynek összes ásványianyag tartalma nem haladja meg az 50 mg/litert, előmelegített, kis űrtartalmú (150-250 ml) teáskészletet és egy bő teáskanálnyi, de inkább pontosan kimért 7 gramm teát.
Egy rövid, pillanatnyi felöntéssel mossa át a teát és a keletkező öntettel a teáskészletet, majd öntse ki. Ezután készítsen eleinte egy perces, majd egyre hosszabb és egyre forróbb felöntéseket. A tea felöntésekor keletkező habot le kell húzni az öntet felszínéről. A vizet eleinte ne közvetlenül a teára öntse, hanem a tea mellé, majd később kezdjen erőteljesebb nyomást gyakorolni a levelekre.
A Wuyi sziklás oolongok eredeti elkészítése csupán három felöntésről szólt (más források szerint ötről). Ez azt jelenti, hogy lehet és szabad intenzívebb önteteket készíteni, amelyek elegendő virággal árasztják el a csészénket. Ma már talán elfogadottabb a sok, akár 8-10 rövidebb felöntés
Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.
A Bai Rui Xiang a Wuyishan ritka eredeti oolong teáinak egyike. Fehér Téli Dafné 白瑞香, más néven Száz izgalmas íz (百瑞香). Wuyi legbelső védett területein termelik. A következő hónapokban be fogjuk mutatni a Wuyi összes ritka oolong teáját, most ezen az enyhén fermentált teán van a sor. Illatos, teljes, aranyos öntetű, nem túlzott erejű ritkaság. Nem jobb, mint a Tie Luo Han, vagy bármelyik a teák evolóciójában végül sikeresre hegyeződött tea. De bájos és szokatlan.
A Bai Rui Xiang története kb. 100 évre nyúlik vissza, amikor Hu Yuanban ezt a teát sikeresen nemesítették. 1980 óta külön terület van kijelölve WUyi Shan központi részén a tea termesztésére.
A növény magasra nő, sűrű ágas bogas törzzsel, karcsú ovális elnyúló 9 cm nagyra növő levelekkel.
Az oolong teákról bővebben itt és itt olvashat, az oolong tea gyártását itt ismerheti meg.
Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.