Elkészítéséhez használjon 70-75 Co-ra visszahűtött lágy, tisztított vizet, melynek összes ásványianyag tartalma nem haladja meg az 50 mg/litert, előmelegített, kis űrtartalmú (150-250 ml) teáskészletet és egy nagy csipetnyi 4-5 gramm teát.
Készítsen eleinte egy perces, majd a negyediktől kezdve egyre hosszabb és egyre forróbb felöntéseket. Az elkészítés során a legfontosabb a jó minőségű víz használata és az Ön mozdulatainak finomsága.
Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.
A szecsuáni Mengding-hegy ültetvényei különös, telt, finom teákat adnak. Ezek a teák némileg eltérnek a modern kínai zöld teák fő sodrától, a talaj és a klíma telt, zsibongó teák termelését teszi lehetővé. Az itteni teák között van néhány, ami tjapán módra gőzölnek, de a sütött teák is mélyzöld színűek, apró rügyesek. A Mao Jian egy teaosztály, a Long Zheng (ki nem nyílt rügy és a Mao Feng (hármas kinyílt fiatal rügy után következik, így elvileg gyengébb minőséget jelent, mint a Mao Feng. Vannak területek, ahol a Mao Jian a fő tea, ilyen a Xinyang Maojian(信阳毛尖)Henanban. Itt Mengdingben is többet ér a Mao Jian, mint a Mao Feng. Sodort mély türkizzöld, sencha-szerűen tűlevelű formát fülledt, muskotályos illat kísér, ami a vékony, tükrös, ragyogó öntetben félóránál is hosszabban zeng vissza a szánkban. A legjobb senchákat idéző teára kell gondolni.
A Mengding hegy teáiról részletesebben itt olvashat. >>>>
Belépő a zöld teák világába itt >>>>>>
Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.
2016 tavaszi termés