Elkészítéséhez használjon 70-75 Co-ra visszahűtött lágy, tisztított vizet, melynek összes ásványianyag tartalma nem haladja meg az 50 mg/litert, előmelegített, kis űrtartalmú (150-250 ml) teáskészletet és egy nagy csipetnyi 4-5 gramm teát.
Készítsen eleinte egy perces, majd a negyediktől kezdve egyre hosszabb és egyre forróbb felöntéseket. Az elkészítés során a legfontosabb a jó minőségű víz használata és az Ön mozdulatainak finomsága.
Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.
A Mengding Cui Yu 蒙顶 翠玉 a szecsuáni teagyártási stílus szép példája. A kínai teák közül kitűnik szinte mikroszkopikus tű formára sodrott, mélyzöldre sütött karaktere. A "kézzel művelt", illatos levelek sárgászöld, szúrós, orchideaillatú öntetet adnak, amely hosszú utóízzel kereken cseng le a száj és az elme barlang üregeiben. Nem kell hozzá sok affinitás, hogy észrevegyük a japán gőzölt teákhoz köthető rokonságát. Azt, hogy ez honnan jön, nem lehet tudni, talán Szibéria, vagy az ősmagyar szellem a megoldás, tény, hogy a mengdingi teák legnagyobb fogyasztója Kínán kívül a japán piac. Mielőtt az ősmagyar vonal megremegtetné a teatálcáját, imhol egy vadonatúj gugli felfedezés: a Mingshan 名山 környéke, benne Mengding összes teájával csodasarvas alakú!!! |
Belépő a zöld teák világába itt >>>>>> Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat. |